And ACTION!!! - Reisverslag uit Los Angeles, Verenigde Staten van Mathijs Meijers - WaarBenJij.nu And ACTION!!! - Reisverslag uit Los Angeles, Verenigde Staten van Mathijs Meijers - WaarBenJij.nu

And ACTION!!!

Door: Mathijs

Blijf op de hoogte en volg Mathijs

10 Augustus 2010 | Verenigde Staten, Los Angeles

Voor de filmliefhebbers onder ons: Los Angeles is echt geweldig. Voor de rest: Los Angeles stelt geen reet voor. Na in Palm Springs vroeg opgestaan te zijn en na een tussenstop bij de lokale woestijnretailer kwamen we eindelijk aan in Los Angeles bij ons hostel op Venice Beach. Nou, voor mij was Venice Beach toch best bekend, dus ik was best benieuwd. Maar het bleek veel overeen te hebben van een dump want het stikte er van de arme mensen, bouwvallige huisjes en het aller vervelendste: schijt meeuwen. Die beesten zijn echt verrot, een keer lette ik even niet op en had ik zo een klets stront aan m'n arm hangen. Gelukkig zat het niet op m'n nieuwe kleren en had ik het er met een servetje snel er vanaf. Maar het hostel waar we in zaten was netjes en goed verzorgd. Ook heb ik me in een van de winkeltjes een venice beach badmeesters t-shirt gekocht omdat de badmeester weer in me naar boven kwam.
De volgende dag zijn we naar universal studio's gegaan voor een studiotour, maar dat bleek meer te zijn dan alleen de tour omdat er ook nog een heel theme-park omheen gebouwd was. Maar nu heb ik dus weer de Amerikaanse manier van plezier meegemaakt, die natuurlijk weer een stuk intenser moet zijn als bij ons voorzichtige Europeanen. Daarnaast was het pretpark eten VEEL en HEEL SLECHT. Maar dat zijn we gewend in dit land. De tour zelf was ook wel leuk, we hebben de echte sets van Desperate housewifes en CSI gezien samen met de oude sets van verschillende films. De nostalgie vloog voor mij om m'n oren, vooral bij de Jurassic Park attractie waar je met een bootje langs al die dino's gaat.
De volgende dag zijn we nog naar de Walk of Fame in hollywood gegaan waar we alle sterren zo'n beetje zijn afgelopen. Zelfs Lassie en Shrek hadden een ster gekregen. Ook hebben we in een HardRock cafe gegeten waarvan ik moet zeggen dat dat ook weer een hele beleving was. Daarna zijn we nog naar het beroemde Chinese Theater geweest met alle cement afdrukken en uiteindelijk, na nog wat foto's van het bord op de berg te hebben gemaakt zijn we weer terug gelopen. Toen nog even langs te Santa Monica pier, en dat plaatsje ga ik onthouden want op het puntje van die pier is zo'n romantisch plekje bij zonsondergang. Als ik ooit terug kom in LA met de vriendin dan neem ik haar daar mee naar toe en dan gaan we onder gitaarmuziek van de zonsondergang genieten. Toen vandaag weer terug naar Phoenix waar we ons allemaal gingen klaarmaken om terug te reizen naar Europa. En dan gaat m'n verhaal verder in het volgende hoofdstuk, namelijk mijn algemene indruk van de VS.
De foto's zet ik terug in Nederland er wel op

• 10 Augustus 2010 - 09:53

Pietje: