Of ik dood wil? neej, hoezo?
Door: Mathijs
Blijf op de hoogte en volg Mathijs
04 Augustus 2010 | Verenigde Staten, Las Vegas
We vertrokken dus zondagmorgen naar Vegas en na 6 uur rijden zagen we voor het eerste de beroemde strip. Het was toen nog wel licht dus het zag er allemaal niet zo heel spannend uit. Maar dan nog is Las Vegas een groot pretpark. De Efteling is er niks bij. Nadat we de hele strip waren afgereden kwamen we bij ons casino-hotel "the 4 queens". Nadat we onze kamer hadden ingeruimd hebben we een taxi gepakt en zijn we de strip gaan verkennen. De eerste halte was de Stratosphere, de grote toren in Vegas. Een paar mensen waren van plan om eraf te gaan springen. Daar stonden ze bij de balie om te reserveren en na wat twijfelen ben ik er ook tussen gesprongen en heb ik gezegd dat ik het ook ging doen, na dat moment kun je niet meer terug dus nu moest ik het ook gaan doen. Dan zal ik er maar bij zeggen dat die toren best hoog is dus de zenuwen kwamen langzaam op ook al zou ik maandag om 11 uur 's avonds pas gaan springen. Daarna zijn we nog verder gelopen over de hoofdstraat van Vegas. Nog wat gewinkeld, naar hotels en casino's gekeken. Maar Vegas is gewoon niet uit te leggen aan mensen die er niet zijn geweest, zoiets hebben wij gewoon niet in Nederland. Ik heb wel heel veel foto's en filmpjes gemaakt zodat jullie tenminste wel kunnen zien hoe het eruit ziet. Uiteindelijk moesten we om 9 uur terug zijn bij het hotel omdat we in een dikke hummer limousine over de strip gingen rijden in het donker. Dat beeld van al die lampjes is gewoon geweldig om te zien en daarnaast geeft het een hele kick om in zo'n limo te zitten. Uiteindelijk zijn we nog langs de casino's gelopen in het duister en na een tijdje zijn de 21+ers gaan stappen en de jongeren terug naar het hotel gegaan.
De volgende dag zijn we eerst naar een convention hall geweest bij het vliegveld waar grote beurzen en evenementen worden gehouden, daar hebben we een presentatie gekregen en toen die voorbij was zijn we weer verder gereden naar de beroemde Hooverdam. Alweer, zoals ik dat bij veel dingen heb gezegd deze trip, is dat ding weer veel groter dan de dingen die wij in Nederland kennen. Daarnaast deed een blik omlaag me ook weer gelijk denken aan de sprong die ik die avond moest gaan maken. Maarja, we hebben nog een korte tour gehad naar het centrum van de dam en uiteindelijk zijn we ook weer verder gereden (het was heel mooi om te zien maar die tour was niet echt interessant). Daarna is een gedeelte weer de strip op gegaan en een ander gedeelte, waaronder ik, is naar de Maas-Mechelen Village van Amerika gegaan. Hier heb ik nieuwe slippers en een riem gekocht, ook bijna een nieuw horloge maar die heb ik toch maar laten liggen. Na wat gewinkel reden we weer verder naar het hotel waar we met een klein groepje zijn gaan eten bij het restaurant dat de beste spareribs van de wereld had, en ik moet zeggen dat dat helemaal waar was. je kon het vlees gewoon van de botten af zuigen, zo mals. Na een heerlijke maaltijd zijn we rustig teruggelopen naar het hotel om ons mentaal voor te bereiden voor onze sprong. Want toen kwam het er op aan, twijfels door je kop, warm vanbinnen, trillend op je benen maar toch een geweldig gevoel. Daar stonden we dan bij de aanmeldbalie van de Stratosphere. Eerst werden we in een flitsend pak gehesen, 20 keer gecontroleerd en daarna met de lift omhoog (wat opzich ook wel spannend was aangezien die dingen ook heel hard gaan). Toen was het moment van de waarheid, 855 feet (261 meter) hoog en dan weer omlaag. Eerst sprong Maarten, daarna Tommy en ik als laatste. Daar sta je dan in de wind, met een fantastisch uitzicht, kijkend in de diepte.
3.....2.....1...jump!!!
en dan val je dan.
Nou toen ik op de grond neer kwam voelde ik me goed. Een enorme adrenaline-kick! Ik kon er weer de hele avond tegen aan. Ik heb een filmpje laten maken van de sprong, deze zal ik op youtube proberen te zetten voor de liefhebbers. Daarna zijn we weer naar boven gegaan om rustig van het uitzicht te genieten en wat presentjes te kopen ;). Daarna zijn we weer terug gegaan naar het hotel omdat iedereen helemaal kapot was en het zowiezo niet meer zo druk was op straat.
De laatste dag zijn we eerst nog even naar het Rio casino-hotel geweest. Een luxe hotel dat niet aan de strip ligt maar toch een groot gedeelte van de grotere hotels in bezit heeft. Hier hebben we een grote rondleidingen gekregen door de wat grotere suites. Ook zaten de Chipendales in dit hotel, wat de dames natuurlijk weer geweldig vonden en in dit hotel werden het woldtournament poker gehouden wet net was afgelopen. Na de rondleiding moesten we weer de bus en en gingen we weer terug naar Phoenix. Nu even ernaast: ik begin gewend te raken aan het Amerikaans reizen, want een tripje Las Vegas-Phoenix is 600 km. In Nederland is dit van Maastricht naar Groningen en weer terug. Wij vinden dat ook heel wat maar hier in Amerika is dit helemaal niks. Het ligt ook aan de instelling: wij Nederlanders zijn vooral gefocust op het zo snel mogelijk aankomen op de eindbestemming, terwijl de Amerikanen meer letten op het relaxed cruisen over de weg, ze komen vanzelf wel waar ze willen komen. En als je dat doet gaat de tijd een stuk sneller. Terug in Phoenix kregen we weer een kamer, effe gezwommen en daarna hebben we met de guys (en 2 dames) besloten om naar Hooters te gaan. En hiervan ben ik 100% procent van mening dat we dat in Nederland ook moeten krijgen want die dames zien er geweldig uit. Gezinnen komen daar dan ook gewoon met hun kinderen alsof het niks is. Oh en over dames gesproken, in Vegas liep ook veel lekkers rond. Ik heb me voor genomen om, als ik 21 ben, terug te komen en Vegas eens fatsoendelijk te beleven. Because: what happens in Vegas, stays in Vegas.
Dat was het weer voor voorlopig, deze week gaan we nog naar een baseball wedstrijd en aan het einde van de week vertrek ik weer naar Los Angeles. Dus er is nog veel te doen. De foto's en filmpjes probeer ik er zo snel mogelijk op te zetten maar dit hangt ook weer af van de internetverbinding.
See you next time!! en reacties zijn nog steeds gewild!!
Gr. Mathijs
Edit: de foto's die bij "we don't speak no Mexicano" staan online op http://www.mathiegoesabroad.mijnalbums.nl
omdat de 1 GB vol was heb ik een nieuw album gemaakt waarop nog een klein gedeelte van mexicano staat en de foto's van Las Vegas
Ook heb ik nog wat op youtube gezet. De sprong zelf helaas nog niet want ik kan die niet van de DVD rippen, maar die komt er volgende week op.
04 Augustus 2010 - 19:07
Opa En Om:
hallo mathijs
opa en ik genieten van je verhalen
jemaakt nog eens wat mee
we wensen je nog een mooietijd en kom heelhuids terug
groetjes opa en oma -
05 Augustus 2010 - 09:52
Jan Emonts:
Goh Mathijs jouw verhalen zo lezend beleef je echt wel iets. Wat de dames betreft valt me op dat die in Las Vegas je toch wel bijzonder aanspreken. Je mag er gerust na jouw terugkeer eentje aan ons voorstellen. Nog een fijne tijd toegewenst.
Jan-Willy-Sjoerd-Manon-Noud -
06 Augustus 2010 - 16:24
Opa En Oma Pouls:
we zijn nu bij opa en oma en ze wisten niet hoe ze een reactie naar jou moesten verzenden. Of dit ligt aan de cognac of aan iets anders, want er staat nu iets op de tafel wat in ieder geval op cognac lijkt. Vanuit "Naer"de beste groeten en ook aan je vriendinnen, want vooral oma is hier benieuwd naar,
Namens opa en opa,
Jan Emonts -
07 Augustus 2010 - 08:03
Mathijs Meijers:
Heel erg bedankt voor de reactie, ik zal nog genieten van het laatste gedeelte van de vakantie