Waarom stak de indiaan de straat over? - Reisverslag uit Sedona, Verenigde Staten van Mathijs Meijers - WaarBenJij.nu Waarom stak de indiaan de straat over? - Reisverslag uit Sedona, Verenigde Staten van Mathijs Meijers - WaarBenJij.nu

Waarom stak de indiaan de straat over?

Door: Mathijs

Blijf op de hoogte en volg Mathijs

22 Juli 2010 | Verenigde Staten, Sedona

....om aan de overkant te komen.....

Dag laptop-luitjes, vandaag was zoals beloofd idd een stuk spannender als gisteren. Hij begon alleen een beetje sloom. Om half 10 moesten we ons melden bij ons leslokaal voor uitleg van onze opdracht en een lectuur over "iets". Nou de uitleg ging vrij soepel, het is nu de bedoeling dat we een Amerikaans bedrijf gaan kiezen en dan gaan onderzoeken hoe deze te werk gaat etc. etc. In ruil hiervoor krijgen we een aantal studiepunten, Ik ben nog niet eens begonnen met mn studie en ik ben nu al bezig met punten halen. Maarja, daarna de lezing die ging over de nieuwe consument: de mensen van het heden die toegang hebben tot veel informatie, zich zelf willen identificeren via goederen en die sceptisch zijn tegenover wat ze kopen. Nouja, verder ga ik jullie niet lastig vallen met dat door spul, als je interesse hebt om meer te horen leg ik het wel persoonlijk uit. Nu komt het interessante spul want namelijk toen we om 12 uur klaar waren zijn we in de auto's gestapt en aangereden naar Sedona, de jeeptour zou om half 6 beginnen maar zo hadden we nog even tijd om daar rond te kijken. Het eerste gedeelte van de trip was een kronkelend bergweggetje, dat gaat nog wel maar het wordt moeilijk als er een dikke cryslar achter je zit en begint te duwen. Uiteindelijk kwamen we in Sedona aan en nu bleek dat dat dorpje vol zat met zweefteven en andere wazige figuren want overal waren winkeltjes met "new age" spul en kraampjes waar je je kristallen kon opladen met de speciale kracht in Sedona. Wat de zon niet allemaal met je koppie kan doen. We zijn nog even gestopt bij een creatief gebouwde kathedraal die niet groter was als een kapelletje met daarnaast het zomerhuisje van de paus ofzo. Daarna zijn we doorgereden maar uiteindelijk kwamen we erachter dat dat eigenlijk zinloos was en hebben we ons weer omgedraaid om terug te gaan naar Sedona (we hebben daar wel een barbapapa huis gezien). Terug in Sedona liepen we naar de jeeptour toe en toen begon het toch te zeiken. Sedona, midden in de woestijn en het regent daar hooguit een keer per jaar, en net nu wij daar zijn barst het los. Maar enfin, wij in die jeep en al die modder zou het alleen maar leuk maken. We konden kiezen tussen 2 bestuurders, een echte indiaan (hij zelf zei dat hij native-amerikan maar onzin vond) en een echte amerikaan. Uit verstandigheid ben ik maar bij de indiaan gaan zitten omdat die cowboy eruit zag als een windbuil en achteraf weet ik inmiddels ook dat dat klopte. Na een tijdje over de weg kwamen bij het ruwe stuk en daar begon het interessant te worden want die indiaan had ook nog een gevoel voor humor en hij had ook geen probleem om ons te vertellen over zijn leefwijze. Na wat door de modder gehobbeld te hebben heeft hij ons nog wat wijze lessen geleerd over eten: als het stekels, doornen of andere scherpe dingen heeft is het meestal heel gezond. Daarnaast kwamen we nog een haas tegen die meende dat hij door stil te staan zich kon verstoppen maar daar trapten we niet in en hebben we toch een paar foto's van gemaakt, dus gaf het beesie het op en liep verder. Uiteindelijk na een korte stop begon het weer te regenen en werden te jeeps onderverdeeld in 2 groepen, de pussies die een ponsjo aan deden en de nonpussies die gewoon als binken zonder ponsjo verder gingen (daar zat ik bij). Na nog wat hilarische hobbelingen en veel geschater en gelach werd het weer wat rustiger en hebben we nog wat met de bestuurder gepraat. Hij heeft ons zijn taal uitgelegd en daarnaast heeft hij ook nog verteld over een wet die pas een tijdje terug is afgezet, namelijk de wet dat indianen hun taal niet mogen spreken, aanleren, hun gebruiken niet mogen beoefenen en niet met elkaar mogen trouwen. En dat was dan een leuk initiatief van de Amerikaanse regering in combinatie met ieders favoriet: de Christelijke kerk. Uiteindelijk kwamen we weer terug in Sedona waar we nog even iets zijn gaan eten (smaakte geweldig) en daarna weer door het donker zijn teruggereden naar Flagstaff. Hier op de campus hadden we een formulier nodig om te parkeren anders zouden we een boete krijgen, dus wij eerst op zoek naar de universiteiten politie die zich ergens had verstopt, daarna moesten we een plaats gaan zoeken om het formulier op te halen, wat blijkbaar ook heel moeilijk was want zo hebben we over de campus ook nog 3 keer een rondje gereden. En toen we eindelijk een formulier hadden bleek dat die nog maar zou gelden tot 12 uur wat op dat moment nog maar een half uur was. Dus de nacht kon niet meer stuk voor ons. Maar we hebben iets geregeld en het is geen probleem. Nou laptop-luitjes, dat was vandaag weer mijn dag, als je ooit bij Sedona in de buurt zit raad ik het heel erg aan om ook zo'n tour te doen want het is echt geweldig. Morgen heb ik denk ik ook nog iets te vertellen want dan gaan we namelijk naar slidestone creek waar je blijkbaar van rotsen af kunt springen in het water.
So tune in tomorrow, same time, same place, same person.
inmiddels weten de meeste wel hoe ik kick op reacties dus je weet wat je moet doen. En de foto's zet ik weer op facebook: http://www.facebook.com/#!/profile.php?id=100001089018360
verder heb ik ook nog wat leuke filmpjes gevonden en ben ik een manier aan het proberen om die erop te zetten, zo gauw het erop staat horen jullie het.

Gr. Mathijs

• 22 Juli 2010 - 09:08

Ien En Huub:

Ha Mathijs,
    Prachtig om te lezen over je avonturen. Nog een tip: foto's kun je ook op mijnalbum.nl zetten. Hier kun je 1 GB aan foto's kwijt. Dan kan iedereen de foto's zien, en niet alleen degenen die een facebookaccount hebben. Nog veel plezier, maar dat zal zeker lukken! Veel groetjes en we blijven je volgen.

• 22 Juli 2010 - 18:17

Ellie (ellen):

Jij dacht zeker ik ga een mooi verhaaltje schrijven van een half uur:P wel leuk hoor, haha
    Ik heb vandaag in totaal wel 6 uur gestofzuigd en 1 uur gedweild, geweldig hea?
    Ik heb nu knetterende spierpijn maar heb wel een nieuwe Phone:D een HTC Wildfire :D jeeej
    vanaf morgen heb ik ook een abbo met internet!
    dus ik ben weer blij.
    Ow en heb ook 1 half uur opgescheept gezeten met oversekste schilders:O was echt heel grappig en irri.
    Dat jij niet wist dat sedonia een magische kracht had, dat weet iedereen (ahum ahum)
    Nu weet ik al niet meer wat ik moet vertellen, ow indianen zijn cool en bomen zijn relaxed
    en dat is het weer voor vandaag
    daag

• 22 Juli 2010 - 18:48

Opa En Oma:

mooi verslag iets groter schrijven graag voor de oudere mensen:P
    we wensen je nog een fijne vakantie en we zullen de resultaten goed bijhouden :)
    groetjes Opa en Oma

• 22 Juli 2010 - 19:08

Tinie:

Ha Mathijs. Leuk om elke dag wat van je avonturen te lezen. Ook de foto's zijn leuk, alleen jammer dat ik geen faceboekaccount heb, kon ik de rest ook zien!
    Groetjes van Tinie en Wim ( de badmeister en aanhang )

• 23 Juli 2010 - 00:45

Mathijs Meijers:

Ik zie dat de links niet helemaal gepakt worden dus kopieer ze maar gewoon en plak ze in de balk